IniciAppEl 40% de les transmissions de COVID-19 provenen d’asimpomàtics

El 40% de les transmissions de COVID-19 provenen d’asimpomàtics

Els contagis de coronavirus segueixen vigents en la societat i és per això que cal extremar les precaucions. De fet, segons dades del Consell comarcal del Maresme, el 40% de les transmissions de la COVID-19 tenen lloc abans de presentar símptomes.

És per això que els elements de protecció són tan importants. El correcte ús de la mascareta, mantenir la distància de seguretat i un rentat de mans habitual són prioritaris per a la salut. De fet, una persona portadora del virus i que no porti mascareta, té una possibilitat de transmissió a una persona sana que porti mascareta del 70%. El director del Centre d’Atenció Primària de Tordera, Leonardo Heredia, explica que és absolutament necessari fer ús de la mascareta.

grups de rebrots 1

El doctor Heredia, explica d’on sorgeixen la majoria de rebrots i a quins grups.

grups de rebrot 2

Tot i que Catalunya ja va prohibir fumar a la via pública, Leonardo Heredia recalca la necessitat de complir aquesta normativa. De fet, la transmissió per inhalació de fum augmenta i, tal com assegura el director del CAP, les persones de l’entorn “no han decidit fumar i no tenen per què fer-se càrrec dels efectes tòxics que té el tabac”, a més del contagi de virus.

ÚLTIMES NOTÍCIES