IniciAppEn Comú Podem Tordera presentarà una moció en contra de cedir el...

En Comú Podem Tordera presentarà una moció en contra de cedir el romanent a l’estat

El regidor d’En Comú Podem Tordera, Salvador Giralt, va anunciar que el grup presentarà una moció en contra de cedir el romanent de l’Ajuntament de Tordera a l’Estat espanyol.

De fet, aquesta proposta segueix la línia de la moció de l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya que han impulsat, a nivell general, en rebuig a l’acord del govern espanyol sobre la cessió de part del romanent dels ajuntaments a l’estat per fer front al coronavirus. Aquesta moció aposta per la suficiència financera del món local i reclama una modificació legal de la llei d’estabilitat pressupostària i  per poder destinar els romanents a la reactivació socioeconòmica. De fet, el president de la Generalitat, Quim Torra, també va fer una crida als consistoris per afegir-se al rebuig de la proposta del govern central.

Així doncs, des d’En Comú Podem Tordera es presentarà aquesta moció al proper ple. Ho explica el portaveu del partit, Salvador Giralt.

mocio romanent 1

Giralt va afirmar, a la secció de l’entrevista als polítics, que és possible un recolzament majoritari al ple municipal.

mocio romanent 2

Justament el regidor Rafa Delgado, del PSC, va afirmar en declaracions a Ràdio Tordera que l’opció és “complir les lleis”. En la qüestió, aquesta acció dels romanents va emparada sota una llei que va aprovar el Partit Popular fa uns anys, segons assegura Delgado.  El socialista demana “negociar” aquesta decisió del govern de l’Estat.

mocio romanent 3

La moció se sotmetrà a votació aquest dijous al ple municipal.

ÚLTIMES NOTÍCIES