IniciAppTordera acull, un any més, un estudi per tractar una malaltia que...

Tordera acull, un any més, un estudi per tractar una malaltia que afecta sureres i alzines

Tècnics del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, el Departament de protecció dels vegetals de la Generalitat i la Diputació de Barcelona van iniciar l’any passat un nou estudi per investigar i descobrir nous tractaments biològics que siguin respectuosos amb el medi i ataquin definitivament el fong patogen de les sureres.

L’estudi va ser acollit a diferents punts de Tordera ja que es considera un municipi ric en producció de suro i moltes de les alzines també es veuen afectades per aquest fong. Per aquest motiu, d’acord amb l’Associació de propietaris forestals del Montnegre Corredor, l’Ajuntament  va oferir la possibilitat que les alzines situades a les franges de protecció contra incendis formessin part d’aquest projecte experimental a Catalunya.

L’any passat es va actuar sobre zones d’alzines situades a Niàgara Parc. Enguany, conjuntament amb l’Ajuntament de Tordera i els agents rurals s’ha decidit ampliar ampliem l’estudi experimental per a la recerca de tractament per combatre el fong conegut com a “l’escaldat del suro” a les finques d’Àgora Parc i d’altres de noves a Niàgara.

L’Escaldat és una malaltia provocada pel fong Diplodia Corticola, que afecta des de fa anys les alzines sureres un cop pelades. Entre d’altres afectacions, com la pèrdua de fulles i el debilitament de l’arbrat, el fong ataca els vasos conductors de la saba i els teixits regeneradors de l’arbre, per la qual cosa  no pot tornar a crear el suro que el recobreix.

ÚLTIMES NOTÍCIES