IniciAppCreix la violència masclista durant el confinament al Maresme

Creix la violència masclista durant el confinament al Maresme

El Servei d’Atenció a la Dona del Maresme (SIAD) ha rebut un augment del 48% de l’atenció durant el coronavirus. Les dades d’aquest òrgan, que forma part del Consell Comarcal del Maresme, corroboren les tendències detectades en altres territoris pels serveis d’informació a la dona. En el cas del SIAD Maresme, durant aquests mesos, s’han fet 259 atencions, un 48% més que durant el mateix període de l’any passat. A més, un 60% han estat peticions d’ajuda per part de dones que pateixen violència masclista.

Segons expliquen les professionals, la convivència durant 24 hores i durant moltes setmanes ha empitjorat aquelles situacions que ja s’arrossegaven, però que quedaven atemperades per la distància física, per exemple durant les hores de feina en espais diferents.

Els professionals també coincideixen en un increment de conflictes materno i paternofilials agreujats per la salut mental i el consum de drogues i en un augment, també de la violència de progenitors envers les seves filles i fills.

ÚLTIMES NOTÍCIES