Endesa construirà una subestació elèctrica de la polèmica MAT per alimentar zones entre les quals hi ha Tordera


Endesa invertirà 82 milions d’euros a la xarxa de distribució d’energia de les comarques gironines. Una de les actuacions preveu la construcció de la nova subestació de la MAT a Riudarenes que, per fer-ho possible es necessita enllaçar la xarxa de transport amb la xarxa de distribució, que alimenten la zona de la Costa Brava, el Gironès i el Maresme.

És per això que es farà una intervenció al cablejat des de Xirgu fins a Sils i des de Sils fins a Tordera, segons ha detallat la companyia.

Es tracta d’una subestació compartida entre diferents empreses (REE, E-Distribución i ADIF) i s’encarregarà de convertir els 400 quilowatts (kV) de tensió que hi portarà la línia de Molt Alta Tensió (MAT) per subministrar energia a diferents zones entre les quals hi ha Tordera.

La previsió d’Endesa marca que el servei d’aquesta de l’estació d’energia estigui en marxa a partir de l’any 2023.