Avui arrenquen la majoria de Casals d’estiu


Avui comencen la majoria de casals d’estiu. En una situació diferent a la de cada estiu, amb més mesures de seguretat i amb l’experiència de la pandèmia mundial al darrere, es prepara una edició amb més casals d’estiu però amb nous protocols d’actuació.

A Tordera hi ha aquest estiu una àmplia oferta de lleure que, atenent al nou protocol aprovat per La Taula de Governança de l’Educació en el Lleure, les empreses i entitats organitzadores engeguen avui els motors. La regidora de Joventut de l’Ajuntament de Tordera, Bàrbara Vergés, aposta per una actuació responsable en què també es garanteixi el dret a lleure i a educació dels infants.

bàrbara casals estiu

Darrerament la Generalitat de Catalunya va presentar una actualització de les mesures que s’han d’aplicar en les activitats d’estiu. El nou document relaxa i flexibilitza les condicions de casals i colònies, adaptant-les a la situació actual del coronavirus. El document, pactat entre la Generalitat i les entitats que es dediquen a l’educació en el lleure, remarca mesures com:

– Reducció de la distància de seguretat de 2 a 1,5 metres i de 4 a 2,5 metres quadrats l’espai mínim per participant. Aquest canvi implica que caldrà modificar també les distàncies en dormitoris, tendes i menjadors.

– S’incorpora la possibilitat que els monitors de suport puguin ser-ho de fins a tres grups, i no d’un com es preveia anteriorment. També apunta i que es pugui valorar la convivència de fins a tres petits grups en activitats de fins a 30 participants en acampades o cases de colònies on es pugui garantir l’aïllament, i sempre que s’asseguri que no hi ha contacte social extern.

– Mascareta: estableix que el seu ús a l’aire lliure ha de ser “excepcional” i apunta que les activitats de lleure s’han previst “sense ús de mascaretes de forma continuada”. Tot i això, els monitors n’hauran de portar quan calgui proximitat física.

La majoria de casals d’estiu de Tordera s’allarguen fins a finals de juliol i, en alguns casos, en els primers dies d’agost.