IniciAppMig any d’una meteorologia anòmala a Tordera

Mig any d’una meteorologia anòmala a Tordera

Tordera arriba a la meitat de l’any 2020 amb una situació meteorològica anòmala. Un any marcat per una excepcionalitat total, sense cap mena de dubte, en l’àmbit social però també en l’àmbit natural. De fet, amb només 6 mesos ja s’ha acumulat prop de 500 litres per metre cúbic de precipitació i una temperatura mitjana de 18ºC segons dades recollides per l’agent major d’investigació i prevenció d’incendis forestals del cos d’agents rurals, Sergi Fontseca.

Davant aquesta situació, el torderenc assegura que és “un exemple de l’efecte hivernacle”, juntament donat per les conseqüències del canvi climàtic, el canvi ambiental global i l’emergència climàtica. Fontseca avisa que aquesta situació meteorològica ha provocat un “creixement del bosc” que aporta perillositat durant l’estiu.

fontseca meteorologia 1

Tot i això, coincidint amb les paraules del bombers Eduard Caimel de fa uns dies, Sergi Fontseca també creu que la campanya d’incendis forestals s’inicia amb optimisme.

fontseca meteorologia 2

Així mateix, la previsió per la Revetlla de Sant Joan és d’un baix nivell d’incendi respecte anys anteriors però demanen no abaixar la guàrdia per tal d’evitar qualsevol desastre natural i humà.  

ÚLTIMES NOTÍCIES