IniciAppAgents Rurals denuncien la presència de treballs a la desembocadura de la...

Agents Rurals denuncien la presència de treballs a la desembocadura de la Tordera, precintada per període de nidificació

Foto: @manifestlatordera

Els Agents Rurals denuncien que a la desembocadura de la Tordera hi ha una empresa contractada pel ministeri fent treballs de retirada de restes de troncs arran del Temporal Glòria.

La zona havia estat precintada per protegir la nidificació d’espècies protegides. De fet, la patrulla d’agents rurals ha assegurat que en la zona en què s’hi estaven fent els treballs s’hi ha detectat  2 nius de corriol petit. L’espai de la desembocadura de la Tordera està declarat com a Zona Especial de Conservació (ZEC) de la Xarxa Natura 2000. Davant la situació, el cos ha aixecat una acta de l’actuació i es comunicarà els fets a la fiscalia de medi ambient.

Els Ecologistes en Acció de Catalunya han emès un comunicat on denunciaven que “L’esmentada i brutal actuació s’ha dut a terme sense el coneixement ni consentiment de les administracions locals corresponents, amb l’argument de netejar les zones. No obstant, els mateixos experts que fan el seguiment de les espècies nidificants en l’espai han confirmat que no hi havia pas brossa, sinó un habitat natural creat per restes vegetals arrossegades pel temporal que, de fet, han possibilitat l’assentament de sorres i l’augment de biodiversitat a la desembocadura a nivells no vistos des de feia dècades.”

Durant la inspecció també s’ha denunciat tres ciutadans que s’havien saltat la prohibició d’accés a la zona.

ÚLTIMES NOTÍCIES