IniciAppNoves mesures per la Fase 3

Noves mesures per la Fase 3

Avui Tordera passa a la fase 3 amb diferents mesures de seguretat sanitària força destacables. Després de l’acceptació del Ministeri de Sanitat, el municipi torderenc passa a la nova fase de la desescalada, juntament amb la regió sanitària gironina, sumant-se a les regions del Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i Alt Pirineu i Aran, que estan en fase 3 des d’aquest passat dilluns.

En aquesta nova fase es prepara una sèrie de mesures menys restrictives. Per una banda, les trobades amb altres persones augmenten fins a grups de 20. Així mateix, tampoc hi ha franges horàries per les sortides. Els comerços poden obrir sense límit de superfície, sempre que no se superi la meitat de la capacitat. Al sector de la restauració, els bars i els restaurants poden continuar servint a l’interior i a la barra amb la meitat de la capacitat i a les terrasses es pot ocupar fins a un 75% de l’aforament. Per la seva banda, discoteques i bars d’oci nocturn poden reobrir les seves portes a un terç de l’aforament però sempre asseguts i mantenint una distància de seguretat. Els gimnasos, amb restriccions del 50%, poden oferir classes dirigides.

Els cinemes, teatres i auditoris, així com monuments i biblioteques, poden obrir amb la meitat de la capacitat, el mateix aforament que poden tenir els gimnasos, que en aquesta nova fase ja se’ls permet oferir classes dirigides presencials.

Recordem, però, que tot i l’aplicació d’aquestes mesures més flexibles, l’estat d’alarma es perllonga fins el 21 de juny i és obligatori portar posada la mascareta a partir dels 6 anys d’edat en espais públics, sempre que no es pugui mantenir la distància d’1,5 metres. Queden exemptes de l’obligació de dur mascareta les persones amb dificultats respiratòries, amb discapacitat o dependència, així com no cal portar-ne en situacions incompatibles com fent esport, menjant o bevent.

ÚLTIMES NOTÍCIES