IniciAppAvui comença la campanya forestal de prevenció d'incendis a Tordera

Avui comença la campanya forestal de prevenció d’incendis a Tordera

Enguany, la Generalitat de Catalunya ha destinat un pressupost a prevenció d’incendis de 17,2MEUR, dels qual 14,4 MEUR corresponen a actuacions de prevenció a través d’inversió directa del DARP o a través de línies d’ajut per a actuacions de prevenció a particulars, ajuntaments i Agrupacions de Defensa Forestal (ADF). La resta es destina a despeses de personal directament relacionades amb la prevenció i als operatius de les campanyes, tals com contractació de mitjans aeris, campanyes informatives o manteniment de les ADFs.

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, ha explicat que el punt de partida de la campanya 2020 en relació al risc d’incendi és baix gràcies a les pluges constants que hem tingut aquests mesos. L’estat de la vegetació, calculat a partir de les precipitacions i les temperatures en cada punt del territori, evidencien encara una sequedat de la vegetació molt baixa i per sota dels índexs esperats en aquestes alçades de l’any. El nombre d’incendis forestals i les hectàrees cremades fins ara és la més baixa en 15 anys. Tot i això, des del cos de Bombers Voluntaris de Tordera, Eduard Caimel assegurava que “pot ser una campanya complicada” per la manca d’efectius humans.

caimel campanya incendis 1

Malgrat que el perill d’incendi es pugui considerar més baix respecte altres anys, el cap dels bombers del municipi, Eduard Caimel, assegurava al programa Tordera en Directe que es preveu un estiu on les vacances siguin locals i, per tant, hi haurà una major presència als boscos.

caimel campanya incendis 2

Es demana molta precaució i, en cas de dubte, contactar amb els cossos de seguretat.

ÚLTIMES NOTÍCIES