IniciAppEl Vedruna Tordera presenta el projecte “El Llegendari”

El Vedruna Tordera presenta el projecte “El Llegendari”

L’escola Vedruna Tordera ha estat treballant algunes de les llegendes de Tordera a través d’un projecte anomenat “Llegendari Vedruna”. Aquest projecte s’ha treballat conjuntament amb la resta de 35 escoles Vedruna de Catalunya i s’ha fet una recerca de llegendes del territori i amb l’objectiu de geolocalitzar-les totes amb la informació corresponent.

El “Llegendari” és el resultat d’aquest projecte en xarxa produït per els alumnes de cinquè de primària i primer d’ESO de les diferents escoles Vedruna. El resultat és una web interactiva on es pot conèixer totes les llegendes locals de diferents parts del territori català. La directora de l’escola Vedruna Tordera, Ester Casanovas, explica com ha sigut aquest procediment de creació.

casanovas llegendari vedruna 1

Els alumnes de 5è de primària han fet la llegenda d’en Pere Botero i els de 1r d’ESO han treballat la del Dolmen de Pedra Gentil de Vallgorguina. Han estudiat la llegenda, l’han representat en realitat virtual, n’han fet audios i l’han geolocalitzat en un mapa de Catalunya on es poden trobar totes les llegendes que han treballat les 36 escoles Vedruna de Catalunya. Aquest mateix divendres es presenta el webinar final i està obert per tothom.

La web interactiva, oberta a tothom, es pot entrar a partir del link: https://vedrunacatalunya.cat/llegendari .

ÚLTIMES NOTÍCIES