IniciAppL’atur puja a Tordera en 125 persones el mes d’abril

L’atur puja a Tordera en 125 persones el mes d’abril

La crisi del coronavirus ja es reflexa en les dades d’atur. Avui us hem d’explicar una pujada històrica de l’atur en un mes d’abril a Tordera. Concretament, el nombre de persones sense feina a Tordera a l’abril ha pujat en 125 i ens situa en 1376 aturats.

Es tracta d’una pujada fortíssima en un mes, d’entrada de temporada d’estiu, on normalment s’apreciava una disminució considerable de l’atur. Per exemple, fa un any, hi havia 193 aturats menys al municipi. La taxa d’atur local es situa ara en el 17,61% un dels més alts de la comarca. Unes dades que no tenen en compte els treballadors afectats per expedients de regulació temporal d’ocupació.

Al conjunt del Maresme, l’atur s’ha disparat durant el mes d’abril amb 2.802 noves persones aturades. La taxa d’atur comarcal se situa al 13%.

Pel que fa a Catalunya, l’atur registrat a l’abril ha crescut un 12% en relació amb el mes de març i un 22% en comparació amb ara fa un any, un dels increments més alts de la història. Per sectors, el de serveis, la construcció i la indústria són els més afectats per la crisi i per demarcacions Girona i Tarragona les que presenten els increments interanuals més alts. Escoltem el secretari general de treball, afers socials i famílies, Josep Ginesta.

Ginesta

El govern considera que les dades d’atur registrat del mes d’abril certifiquen el gran impacte que la crisi generada pel covid-19 està tenint en l’economia i, sobretot, en el mercat laboral. Un mes que es va saldar amb un increment de 50 mil aturats a Catalunya, fins a situar la xifra total en 468 mil desocupats.

ÚLTIMES NOTÍCIES