IniciAppEls hospitals de la Corporació comencen a recuperar progressivament l’activitat quirúrgica

Els hospitals de la Corporació comencen a recuperar progressivament l’activitat quirúrgica

Després de la reorganització que es va dur a terme en el seu dia a l’àrea quirúrgica dels dos hospitals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva per poder donar resposta als pacients en estat més greu de Covid-19, ara es comença a recuperar de forma progressiva l’activitat quirúrgica, prioritzant la no ajornable, principalment la de pacients oncològics a Calella, i la de pacients de  traumatologia i oftalmologia a Blanes.

A causa de la crisi sanitària provocada per la Covid-19 es va sectoritzar l’àrea quirúrgica i es va preparar de forma provisional l’àrea de reanimació postquirúrgica tant de l’Hospital de Calella com del de Blanes per poder donar l’atenció necessària als pacients en estat més crític que requerien ventilació mecànica, ja que tots dos hospitals comarcals no disposen d’Unitats de Cures Intensives (UCI).

Aquestes Unitats de Cures Intensives provisionals instal·lades a les àrees de reanimació dels dos hospitals van permetre habilitar una dotzena de llits entre els dos centres hospitalaris i han acollit un total de 48 pacients en estat crític des de l’inici de la pandèmia. Actualment, i des de fa uns dies, no s’ha comptabilitzat l’ingrés de cap pacient de gravetat que requerís ventilació mecànica i que hagués d’utilitzar aquest recurs provisional.

Per això, i després dels treballs de desinfecció pertinents, s’aniran posant en funcionament de forma progressiva alguns quiròfans que fins ara estaven destinats a atendre pacients Covid-19. La recuperació de l’activitat es farà en funció de la capacitat, és a dir, s’aniran adaptant el nombre de quiròfans i també el nombre de llits per a pacients no Covid-19segons l’evolució de la pandèmia.

Es podran començar a fer més intervencions quirúrgiques no ajornables, i continuar, com fins ara, donant resposta a les urgències. Tant a Calella com a Blanes es mantindrà una part de l’àrea quirúrgica per a pacients Covid-19, i segons com evolucioni la pandèmia, els espais que han acollit fins ara els pacients més greus es tornarien a adaptar totalment si fos necessari.

ÚLTIMES NOTÍCIES