IniciAppCCOO assegura que la pandèmia ha mostrat la feblesa de la seguretat...

CCOO assegura que la pandèmia ha mostrat la feblesa de la seguretat laboral a Catalunya

CCOO de Catalunya ha atès gairebé 400 mi consultes per problemes laborals i de salut relacionats amb la covid19 des de l’inici de l’estat d’alarma. El sindicat ha presentat les dades de sinistralitat laboral de l’any passat que recullen un augment del 9,28% de casos, un de cada tres en accidents per anar o tornar de la feina, i que en total deixen més d’un centenar de persones mortes.

Les xifres encara no definitives de la sinistralitat són, per a Comissions Obreres, una prova evident de què en matèria de prevenció de riscos i salut laboral no s’ha fet prou. Apunten que la pandèmia de coronavirus és la prova. Segons Cristina Torre, secretària d’Acció Sindical, un 30 per cent del personal d’hospitals poden haver-se contagiat.

CRISTINA TORRE

En aquests casos, reclamen un canvi de normativa per reconèixer la COVID19 com accident laboral.

Els problemes derivats de la salut han suposat una de cada tres consultes a Comissions Obreres, mentre que quatre de cada deu buscaven assessorament per ERTOS. El 48 per cent de les consultes les han fet persones no afiliades i el sindicat ha tramitat més de 70 denúncies a la inspecció de treball que, en dues ocasions, han derivat en mesures cautelars per part dels tribunals.

ÚLTIMES NOTÍCIES