IniciAppS’impulsa la campanya Sant Jordi als balcons

S’impulsa la campanya Sant Jordi als balcons

Sant Jordi és una de les campanyes més fortes per a les floristeries, però en temps de confinament no preveuen arribar ni al 5% de les vendes habituals. En temps de confinament, i lluny de perdre la il·lusió, el sector ha activat diverses campanyes per assegurar la tradició del Sant Jordi i la diada se celebri de forma festiva. L’última consisteix en demanar que s’engalanin els balcons. Si pot ser amb flors, però també serveixen els dibuixos i les manualitats que fan els més petits de casa. El Gremi de Floristes farà un concurs a les xarxes socials: les 10 fotografies amb més m’agrada rebran un lot de llibres, obsequi del Gremi de Llibreters.

Per entrar al concurs, les fotografies dels balcons decorats s’hauran de compartir a Instagram amb l’etiqueta #santjordialsbalcons. Hi haurà temps fins el 26 d’abril, i llavors es donaran a conèixer els 10 guanyadors dels lots de llibres.

Les floristeries s’han reinventat i per no perdre una de les diades més importants per al sector faran l’entrega a domicili per Sant Jordi. D’aquesta manera, i amb l’impuls del Gremi de Floristes de Catalunya, es vol donar sortida a la producció local, bona part d’ella concentrada a la comarca del Maresme.
A Tordera, ja fa dies que recullen comandes online i per telèfon, i es preparen per trucar a la porta de les cases perquè es mantingui un de les tradicions més boniques de l’any.
No obstant això, el sector calcula que no arribarà a vendre ni el 5% de l’habitual. Si normalment s’arribava als 7 milions de roses, les previsions per aquest 2020 són arribar a les 300.000.

El desplaçament de la festa de Sant Jordi al mes de juliol suposarà una caiguda important de la producció local de roses. La majoria de flors que es regalen tradicionalment el 23 d’abril ja són normalment d’importació, especialment de països com Colòmbia o Equador, i només el 5% surt de vivers del país, majoritàriament del Maresme. Aquest any, amb el canvi de data, la producció local de rosa serà encara menor i es passarà de les 200.000 unitats que es cultiven habitualment a unes 100.000, segons càlculs del Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya. “Ja no és època: la calor i la poda no és la mateixa que en el seu moment òptim“, explica a l’ACN el portaveu del Mercat, Ignasi Ruiz.

Ignasi Ruiz

Amb tot, però, el sector veu “molt necessària” la celebració al juliol per tal de donar una empenta econòmica a un sector que ho està passant molt malament amb l’aturada total de la seva activitat.

ÚLTIMES NOTÍCIES