IniciAppEl TSJC insta Salut a fer proves a tots els treballadors de...

El TSJC insta Salut a fer proves a tots els treballadors de transport sanitari de Girona i Alt Maresme

La Sala Social del Tribunal de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ordenat a la Conselleria de Salut i a l’empresa Transport Sanitari de Catalunya a fer proves de la covid-19 a tots els treballadors de transport sanitari de la zona Girona-Alt Maresme. El tribunal estima la sol·licitud de mesures cautelaríssimes presentada pels empleats, i dicta que cal fer les proves i facilitar mesures de protecció “amb caràcter urgent i immediat”.

En aquest sentit, estableix que s’haurà de proporcionar a tot el personal el vestuari adequat per afrontar la pandèmia, així com mitjans per desinfectar els vehicles. El TSJC assenyala que la situació actual és “absoluta singularitat” degut a la pandèmia declarada.

Ahir aquesta emissora ja informava de la delicada situació que viu el sector del transport sanitari. Lourdes Albina, portaveu del Sindicat Majoritari del Transport Sanitari explicava una situació d’abandonament i incertesa.

situació transport sanitari 2

La Sala Social del Tribunal de Justícia de Catalunya també estableix que caldrà proporcionar dos equips de protecció integral per a cada treballador, bates impermeables i màscares FFP2/FFP3 i quirúrgiques, amb ús limitat per a una guàrdia. Alhora, ordena que cal implementar un pla de desinfecció de la roba de treball, que sigui adequat i accessible a tot el personal de cada base de treball.

D’aquesta manera, el TSJC considera que les mesures de protecció demanades pels treballadors són proporcionals, i recorda que es tracta d’empleats que “presten serveis essencials per a tota la ciutadania”.

ÚLTIMES NOTÍCIES