IniciAppEl servei de transport sanitari denuncia “abandonament”

El servei de transport sanitari denuncia “abandonament”

Un dels sectors que també està rendint per sobre de l’habitual aquests dies, en la lluita contra el coronavirus, és el transport sanitari. Tot i que són essencials per atendre als malalts o fer-ne el transport per una correcta atenció, els conductors del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) no estan considerats dins el grup de sanitaris, sinó que se’ls engloba dins del sector transportista, motiu pel qual les seves necessitats estan excloses del marc legal sanitari. Una situació que deriva a diferents conseqüències, tal com apunta la Lourdes Albina, portaveu del Sindicat Majoritari del Transport Sanitari.

situació transport sanitari 1

Així mateix, el Sindicat també ha denunciat que l’empresa adjudicatària del servei no s’ocupa de la neteja dels uniformes dels treballadors. De fet, són ells mateixos qui, ho han de fer des de casa o portant-la al servei de bugaderia. Amb això, Albina ha criticat l’empresa exposant que no s’ocupa de la prevenció de riscos laborals, exposant els treballadors a possibles contagis del virus.

Davant la poca resposta, s’han vist obligats a posar denúncies al Departament de Treball. Lourdes Albina posa de manifest que els transportistes sanitaris es troben “abandonats”.

situació transport sanitari 2

El dia a dia en el servei urgent i no urgent és pràcticament activat per pacients infectats de COVID-19 però també per altres pacients afectats d’altres patologies. Davant la situació, el servei de transport sanitari fa una crida a  aconseguir suport i recolzament per garantir la seguretat de malalts i treballadors i treballadores.

ÚLTIMES NOTÍCIES