IniciAppLa Diputació de Barcelona posa els serveis virtuals de les biblioteques a...

La Diputació de Barcelona posa els serveis virtuals de les biblioteques a disposició de tota la ciutadania

Arran del tancament de totes les biblioteques públiques de Catalunya, el passat 13 de març per la crisi del coronavirus, la Diputació de Barcelona ha treballat per donar resposta a l’augment de demanda dels serveis virtuals bibliotecaris. Així, obre ara els serveis virtuals de la Xarxa de Biblioteques Municipals a tots els residents de Catalunya encara que no disposin de carnet de la biblioteca.  

Així, qualsevol ciutadà que ho sol·liciti a través del formulari corresponent  podrà fer ús dels serveis virtuals de les biblioteques, com el que ofereix la plataforma de préstec digital eBiblio, amb accés a llibres, pel·lícules i revistes,  amb documentals musicals, així com els audiollibres o  l’hemeroteca de La Vanguardia, per destacar-ne alguns. Ho explica la responsable de la biblioteca de Tordera, Sílvia Anfrons.

ebiblio 1

Precisament són aquest tipus de serveis virtuals els que més han crescut els darrers dies, en què la població ha estat confinada a casa. Es tracta d’un augment que també s’observa en altres casos, com en l’ús d’Audiomol (audiollibres) o en les visites a In-edit TV. Sílvia Anfrons parla d’altres productes que ofereix la biblioteca virtual.

ebiblio 2

En aquest sentit, davant el creixement d’un 180% en el nombre de préstecs que es registren a la plataforma digital eBiblio Catalunya durant els primers dies de confinament de la ciutadania, les institucions implicades en el projecte, Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona, Diputació de Girona i Ajuntament de Barcelona, han decidit incrementar el nombre de títols disponibles, així com el de les llicències d’ús, i augmentar el nombre de documents que es poden prestar per persona. Ara cada usuari podrà agafar en préstec fins a quatre llibres simultàniament amb un màxim de trenta llibres al mes i podrà veure dues pel·lícules diàries sense límit mensual.

La Xarxa de Biblioteques Municipals (XBM) de la Diputació de Barcelona està formada per 227 biblioteques i deu bibliobusos que donen servei al 98% del territori i amb un fons de més de 10 milions de documents. La XBM té més de 2,7 milions d’usuaris amb carnet.

ÚLTIMES NOTÍCIES