Baixa en 9 persones les llistes d’atur a Tordera el febrer


Lleugera baixada de l’atur a Tordera després de la pujada d’inici d’any. El febrer de 2020 un total de 9 persones han sortit de les llistes d’atur del municipi i en total hi ha 1.184 persones sense feina. Una dada que representa el 15,95% de taxa d’atur registral.

Pel que fa al conjunt del Maresme, l’atur també ha pujat, en aquest cas en 324 persones. A hores d’ara hi ha 25.147 persones sense feina a la comarca, el que representa una taxa del 12,02%. L’atur maresmenc es continua caracteritzant per una destacada feminització. Les dades són contundents:  el 56,7% de totes les persones registrades com a demandants de feina són dones i la taxa d’atur femení s’eleva al 14,55% davant del 9,98% masculí. A més, hi ha una important concentració d’atur femení en el col·lectiu major de 55 anys. De fet, el 33,3% del total de dones en situació d’atur es troben en aquest grup d’edat.

A nivell de Catalunya, l’atur registrat aquest mes de febrer s’ha situat en 395.214 persones. En xifres absolutes són 1.532 persones aturades més que el gener. L’atur presenta un increment, després de sis anys de descens de l’atur en aquest mes.