IniciAppAprovada la moció per la figura d’un infermer/a als centres educatius

Aprovada la moció per la figura d’un infermer/a als centres educatius

Al passat Ple Municipal de l’Ajuntament de Tordera, es va aprovar una moció per tal que els centres escolars comptin amb infermeres o infermers per atendre qualsevol urgència de la forma més ràpida.

El ponent de la moció, Salvador Giralt d’en comú podem Tordera, defensava que en altres països “és una pràctica normalitzada” i defensa la seva necessitat. L’entitat que gestiona aquest servei és l’Associació catalana d’infermeria i salut escolar, tal i com explica el regidor Giralt.

mocio infermeria podem

Per part de la CUP, Oriol Serra va defensar la moció exposant que la figura de l’infermer permetria una millora de la “conciliació laboral”. Hi votava favorablement proposant una mancomunació del servei.

mocio infermeria cup

Des de Més Tordera, Xavier Pla presentava complicitat amb el fons de la qüestió, però criticava que és una mesura que pot exercir “encara més pressió” a la sanitat catalana, la qual “ja pateix prou restriccions”. Així, s’abstenia.

mocio infermeria mestordera

Per part de Ciutadans, Míriam Rocabruna  vota favorablement argumentant que “veu molt necessari l’infermer per ajudar als alumnes i tranquil·litzar les famílies.

mocio infermeria cs

Cinta Alcàcer, d’ERC, va manifestar la voluntat del grup d’abstenir-se. Tot i que van assegurar que “cal fer actuacions al respecte”,  diuen que cal esperar  la presentació d’un acord, referent a l’àmbit educatiu i sanitari, que ha de ser “un punt de partida”.

mocio infermeria erc

El PSC es va mostrar a favor de la moció criticant la situació actual on el pes recau íntegrament sobre professors i professores, segons assegurava la regidora Toñi García. Els socialistes votaven favorablement a la moció.

mocio infermeria psc

Finalment, el grup de JuntsxTordera va votar favorablement a la moció. La regidora Nàdia Cantero va defensar de nou la figura de l’infermer o infermera dins el centre escolar per tal de garantir la seguretat dels infants. L’escoltem.

mocio infermeria junts

La moció va quedar aprovada sense vots en contra i 6 abstencions.

ÚLTIMES NOTÍCIES