IniciNoticiesPolíticaTordera a favor de la igualtat de tracte a la pensió de...

Tordera a favor de la igualtat de tracte a la pensió de viduïtat

L’Ajuntament de Tordera va aprovar ahir una moció presentada per Cs per a la defensa de la igualtat de tracte entre parelles de fet i matrimonis en l’accés a la pensió de viduïtat. Amb l’aprovació d’aquesta proposta l’Ajuntament instarà a el Govern d’Espanya a la modificació dels preceptes del reial decret 8/2015 i de totes aquelles normes relacionades amb ell, per equiparar els drets a l’accés a l’esmentada pensió tant a les parelles de fet com als matrimonis civils.

A més, se li instarà a l’aprovació d’un Projecte de Llei de Parelles de fet pel qual s’incorpori en el Codi Civil una regulació de el règim per a aquesta classe d’unions aplicable a tot el territori nacional, així com que s’incorpori les modificacions oportunes en altres normes per evitar qualsevol tipus de discriminació jurídica d’aquestes parelles enfront dels matrimonis per raó del seu estat civil, quan concorrin la resta de requisits que s’estableixi en cada cas.

La regidora de Ciutadans, Miriam Rocabruna posava en relleu la greu desigualtat que existeix actualment en aquest àmbit i demana que es modifiqui.

viduitat ciutadans

El regidor de la CUP, Oriol Serra es va mostrar contrari en igualar dues figures legals en drets però no en obligacions.

viduitat cup

El regidor de Més Tordera, Xavier Pla assegura que cal ser garantista i preservar la integritat familiar.

viduitat més

El regidor d’En Comú Podem, Salvador Giralt considera que és de sentit comú que les administracions obrin debat sobre el tema.

viduitat ECP

La regidora d’ERC, Marta Paset va recordar que hi ha més diferencies entre parelles de fet i matrimonis, a banda de la pensió de viduïtat.

viduitat ERC

La regidora del PSC, Toñi Garcia va assegurar que comparteixen el sentit de la moció.

viduitat psc

El regidor de Junts, Josep Llorens va argumentar així l’abstenció del seu grup.

viduitat junts

La proposta va comptar amb els vots a favor de Ciutadans, Més Tordera, En comú Podem i PSC, l’abstenció de Junts x Tordera i ERC i el vot contrari de la CUP.

ÚLTIMES NOTÍCIES