Agricultura xifra en 2,6 milions d’euros els danys del Gloria al sector primari pel desbordament del Tordera


Foto: Ona Malgrat

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació xifra en 2,6 milions d’euros els danys provocats al sector primari pel desbordament del riu Tordera durant el temporal Gloria del passat mes de gener. Aquesta és la xifra que la Generalitat ha traslladat al sector en la primera reunió de la Taula Tècnica de valoració del temporal, reunida aquest dijous al Mercat de Flor i Planta Ornamental. El director dels Serveis Territorials a Barcelona del Departament, Josep Pena, ha explicat al sector les diferents línies d’ajuts que ha posat en marxa el Govern, amb un primer fons de contingència d’11 milions d’euros pel conjunt del país, perquè tan aviat com sigui possible es pugui “recuperar el potencial productiu” del sector.

pena 1

En aquesta primera reunió, el Departament creuarà també dades amb el sector per fer una valoració de danys el més ajustada possible. Tot i que el Govern ha mobilitzat aquests 11 milions d’euros, seran aquestes trobades les que ajudaran a definir si aquesta quantitat és suficient o si, per contra, és “escadussera” i s’ha d’ampliar: “Hi ha un cert marge”, ha assegurat Pena.

pena 2

En el cas del Tordera, la zona afectada és de poc més de 300 hectàrees i la pràctica totalitat de finques estan afectades en major o menor mesura.