IniciAppTordera serà dilluns vinent seu del certamen del concurs de lectura en...

Tordera serà dilluns vinent seu del certamen del concurs de lectura en veu alta

Aquest curs escolar es celebra una nova edició del certamen de lectura en veu alta. Ja fa 16 anys que es segueix posant valor a aquest esdeveniment, el qual no només és una activitat escolar en una mostra de lectura i expressió oral, sinó que pretén ser un espai de descoberta, un generador d’iniciatives i una proposta de creació de coneixement. En donava detalls el regidor d’ensenyament, Pau Megias.

lectura en veu alta 1

La Regidoria d’Ensenyament ha aconseguit aquest any  que el municipi de Tordera sigui una de les quatre seus que aculli la fase prèvia als quarts de final d’aquest certamen. Concretament el dia 10 de febrer, el Teatre Clavé rebrà 30 dels 120 alumnes participants de l’Alt Maresme.

lectura en veu alta 2

Els centres que participaran en aquesta fase prèvia són l’escola Vedruna, l’escola la Roureda, l’escola Ignasi Iglesias, l’escola Serra de Miralles i l’institut Tordària de Tordera; l’escola Les Falgueres (Fogars de la Selva), l’escola Mas Prats (Palafolls), l’escola Les Ferreries (Palafolls), l’Institut Font del Ferro (Palafolls) i l’institut Domènec Perramon (Arenys de Munt).

L’horari d’aquesta fase prèvia, tot i que pot tenir unes petites adaptacions, serà el següent aproximadament:

  • 9.00 Arribada i acreditacions
  • 9.30 Benvinguda i presentacions
  • 10.00 Lectures
  • 11.15 Deliberació del jurat
  • 11.30 Lectura del veredicte del jurat
  • 12.00 Tancament de l’acte i comiat.

Els seleccionats en aquesta fase prèvia es classificaran per passar a 4rts de finals del certamen, que es celebraran el dia 12 de març a l’auditori de la biblioteca Serra i Moret de Pineda de Mar.

Paral·lelament, aquesta tarda es farà la Presentació del projecte “LECTURA EN VEU ALTA” i de l’experiència “UN BATEC ALHORA” a càrrec de Lola Casas, Roser Nonell, Sílvia Anfrons, Alberto Rojo i alumnes de l’escola Ignasi Iglesias de Tordera.

Trobada dirigida a professionals de l’educació interessats en el foment del plaer per la lectura. En aquest acte tindrem l’ocasió d’escoltar de primera mà l’experiència viscuda a l’Escola Ignasi Iglesias de Tordera que des de fa anys, i amb la col·laboració de l’escriptora Lola Casas, han posat en marxa un projecte que ha permès assolir uns objectius i vincles que van molt més enllà de la lectura en veu alta.

L’activitat començarà a les 17:30h i comptarà amb la col·laboració de: Agrobotiga Agrària Baixa Tordera.

ÚLTIMES NOTÍCIES