IniciAppEl Gremi de Viveristes xifra en almenys 2,5 milions d'euros els danys...

El Gremi de Viveristes xifra en almenys 2,5 milions d’euros els danys provocats pel temporal Gloria al Maresme

Estat dels camps d’en Josep Jofre després del desbordament

Els viveristes del Maresme fan balanç dels danys provocats pel pas del temporal Gloria a la comarca, amb unes primeres estimacions que ja superen els 2,5 milions d’euros de pèrdues. L’afectació, segons el Gremi de Viveristes de Barcelona, ha estat “molt generalitzada” a tot arreu, sobretot per l’efecte del vent, que ha provocat desperfectes en instal·lacions i cultius exteriors. La ‘zona zero’ del temporal, però, se situa a la conca de la Tordera, on els desbordament del riu ha provocat danys irreparables. A Tordera, en el Pla de Can Bibot, el torrent de Sant Tou va desbordar i va inundar la finca d’en Josep Jofré, qui ens parlava de les pèrdues en la seva propietat.

perdues jofre

En el cas de l’empresa Florinova, a Palafolls, es veu obligada a tancar i abandonar la finca. El propietari, Alfons Floriach, assegura que la crescuda del Tordera va superar els pitjors pronòstics.

vivers 1

A més, segons detalla el secretari tècnic del Gremi, Pol López, la destrossa ha arribat en un moment molt important per al sector, a les portes de la campanya de primavera i amb tots els cultius a ple rendiment per fer front a una intensa campanya de vendes que ara es veurà greument afectada.

vivers 2

A la resta del Maresme, i també en alguna zona del Vallès, la majoria de danys són “menors”, provocats sobretot pel vent, amb trencadissa de cobertes i estructures.

ÚLTIMES NOTÍCIES