IniciNoticiesCulturaEls alumnes de l’Escola Vedruna Tordera recullen diferents llegendes locals al “Llegendari...

Els alumnes de l’Escola Vedruna Tordera recullen diferents llegendes locals al “Llegendari Vedruna”

La xarxa d’escoles Vedruna de Catalunya s’ha unit en el projecte conjunt “Llegendari Vedruna”, un recull de les llegendes populars dels diferents pobles catalans on hi ha un una escola Vedruna. En el cas de l’Escola Vedruna Tordera, les llegendes escollides són dues: la llegenda de Pere Botero, que han treballat els alumnes de cinquè de primària, i la de la Pedra Gentil de Vallgorguina, de la qual s’han encarregat els estudiants de primer d’ESO. Àngel Vallicrosa, director general del centre, explica com han treballat.

Tall llegenda per curs

Es tracta d’un projecte interdisciplinari en el qual els estudiants han d’aplicar coneixements de diverses assignatures. Per una banda, la llengua, les ciències socials i la geografia, ja que han hagut d’investigar i estudiar la llegenda. Sobretot en el cas de la llegenda de la Pedra Gentil de Vallgorguina, l’objectiu era que els alumnes treballessin el dolmen, què va suposar i la història de l’època en la qual es va construir aquest megalític al Parc del Montnegre i el Corredor. Per l’altra, la robòtica, ja que han hagut de buscar la millor manera de comunicar-la a la gent. L’escoltem.

Tall interdisciplinari

Un total de 36 centres han aportat el seu folklore local al projecte que, actualment, ja està a la fase final. Un cop acabat, el “Llegendari Vedruna” adoptarà la forma d’una aplicació amb diferents geolocalitzacions des de les quals qualsevol persona podrà consultar les llegendes de cada indret. Vallicrosa preveu que a finals de febrer ja estarà en funcionament.

ÚLTIMES NOTÍCIES