Tordera celebra la festivitat de Sant Antoni Abat sense cercavila de cavalls i els tres tombs


Aquest passat cap de setmana Tordera va celebrar la Festa de Sant Antoni Abat. Tot i els canvis d’última hora, es va poder dur a terme amb normalitat. De fet, dies abans l’organització havia anunciat la suspensió del Cercavila de cavalls i el tradicional tres tombs per canvis de protocols de protecció d’animals i seguretat establerts pel departament d’agricultura de la Generalitat. Malgrat això, es va mantenir l’esmorzar al parc Prudenci Bertrana la missa  i la benedicció d’animals. L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia recorda que Sant Antoni és una festa important al municipi.

balanc alcalde tres tombs 1

La celebració, a més, va acabar amb el repartiment d’obsequis pels animals de companyia beneïts i el tradicional dinar de germanor de la pagesia local, organitzat per la Cooperativa Agrària la Baixa Tordera. Joan Carles Garcia explicava els motius que van portar a suspendre la cercavila de cavalls, i assegura que treballaran perquè l’any vinent es pugui dur a terme.

balanc alcalde tres tombs 2

La diada de la celebració de la Festa de Sant Antoni Abat rep la col·laboració de l’Ajuntament de Tordera, l’Associació de Comerciants Tordera Centre i la Colla de Geganters i Grallers de Tordera.