IniciNoticiesPolítica TORDERA DIU SI A LA CONSTITUCIÓ EUROPEA PERÒ AMB UNA ABSTENCIÓ...

TORDERA DIU SI A LA CONSTITUCIÓ EUROPEA PERÒ AMB UNA ABSTENCIÓ DEL 60%. ELS REPRESENTANTS POLÍTICS LOCALS LAMENTEN LA POCA PARTICIPACIÓ.

La poca motivació dels electors, ja sigui per l’escàs interès que genera la qüestió europea o, simplement, el mal temps va propiciar que l’abstenció fos la gran guanyadora del referèndum de la Constitució europea d’ahir. A Tordera, només un 37% dels ciutadans amb dret a vot, van passar pels respectius col·legis electorals. Finalment, a Tordera van votar 3548 persones de les 9605 que tenien dret a fer-ho, amb un percentatge de participació del 37%. Concretament, 2283 ciutadans de Tordera van votar SI a la constitució europea, 939 van votar NO, 276 en blanc i 44 nuls.

Els representants polítics locals, van destacar el baix índex de participació en el referèndum. El regidor ERC, Bernat Costas, va lamentar el baix índex de participació en el sufragi, destacant la influència que ha tingut ERC en el NO dels torderencs.  

El secretari general del PSC, Josep Romaguera, també va lamentar la poca participació del referèndum, tot i valorar positivament el seu resultat.

El president de CIU a Tordera, Carles Deprius, va destacar la voluntat dels torderencs de caminar per un futur europeu sòlid.

A nivell estatal, un total de deu milions d’espanyols, el 76?73 per cent, va donar suport al tractat. Per contra, dos milions, el 17?24 per cent, va optar per votar no. En blanc es van registrar, un elevat 6,03 per cent, quan en les últimes eleccions general a penes va arribar al 1,57 per cent. En total van votar un 42 per cent del espanyols convocats a les urnes.

ÚLTIMES NOTÍCIES