IniciAppEl RACC qualifica la R1 com a vial “al límit”

El RACC qualifica la R1 com a vial “al límit”

El RACC calcula que, després de la conformació de  la Zona de Baixes Emissions que no permet la circulació de vehicles contaminants, unes 9.000 persones s’afegiran en hora punta a una xarxa de transport públic “al límit”. L’entitat alerta que cinc línies de Rodalies i una dels Ferrocarrils de la Generalitat ja superen el 100% d’ocupació i demana “més freqüència i capacitat” dels trens. Una de les demandes de l’entitat és l’elaboració d’ “un pla d’emergència” que incrementi les freqüències i la capacitat dels trens de Rodalies sobretot al Llobregat i del Maresme.

Actualment, cinc línies de Rodalies (R1, R2, R2sud, R3 i R4) superen el 100% de l’ocupació en el servei en hora punta del matí. La R1, en el seu pas per Tordera, també pot afectar als usuraris, segons informa el RACC.

Cada dia entren i surten de la capital catalana aproximadament 540.000 vehicles i, segons el Reial Automòbil Club de Catalunya, un 20% d’aquests estan afectats per les restriccions de la Zona de Baixes Emissions ja que no compten amb l’etiqueta ambiental de Trànsit.

ÚLTIMES NOTÍCIES