IniciAppLa GI-600 entre Tordera i Blanes entre les carreteres més perilloses de...

La GI-600 entre Tordera i Blanes entre les carreteres més perilloses de Catalunya

El tram entre Tordera a Blanes per la Gi-600 apareix entre les 10 carreteres més perilloses de Catalunya. Així es desprèn de l’avaluació de carreteres que fa el consorci europeu EuroRAP, que compara el nombre d’accidents greus i mortals que hi ha hagut els últims tres anys en un determinat tram amb el volum de vehicles que hi circulen. El Reial Club Automòbil de Catalunya (RACC) ha presentat les dades sobre la xarxa viària catalana després de l’anàlisi de més de 6.300 quilòmetres de vies interurbanes de diferents titularitats. Entre les 10 carreteres més perilloses hi trobem la carretera B-682 de Malgrat fins a Lloret de Mar ocupa el setè lloc. Són 10,7 quilòmetres amb un pas diari de 21.013 vehicles. L’altre tram comprèn l’itinerari de 5,3 quilòmetres entre Tordera a Blanes per la GI-600. Hi ha 0,4 accidents de gravetat o mortals cada any. Les motos i els ciclomotors són uns vehicles susceptibles a patir accidents de trànsit a causa de la seva vulnerabilitat. El nou EuroRAP conclou que la carretera de Malgrat a Lloret de Mar (GI-682) és el sisè punt de Catalunya amb més accidents.

El director de la Fundació RACC, Josep Mateu assegura que les motocicletes són el “primer problema que s’ha d’abordar a Catalunya”, ja que estan involucrades amb el 43% dels accidents amb víctimes mortals o greus.

informe RACC

Una altra dada destacada de l’informe és que Girona té tres dels 10 trams amb menys risc de patir un accident de Catalunya. L’autovia de Llagostera a Platja d’Aro ocupa el primer lloc del rànquing. El tercer lloc és la C-35, entre Maçanet i Hostalric.

ÚLTIMES NOTÍCIES