IniciAppS’aprova una nova ordenança reguladora de la tinença d’animals

S’aprova una nova ordenança reguladora de la tinença d’animals

L’Ajuntament de Tordera va aprovar ahir la modificació de l’ordenança municipal reguladora de la tinença d’animals.

L’objectiu de la proposta passa per preservar la convivència al municipi castigant aquelles accions que malmeten l’espai públic i a la vegada desvirtuen i desmereixen les actituds cíviques de la majoria de ciutadans.

Els nous quadres de sancions estableixen les infraccions com lleus, greus i molt greus i els imports oscil·len entre els 100 i els 3000€.

Des de gener de 2019 l’Ajuntament ha tramitat més de 100 expedients d’infraccions a les ordenances de civisme, convivència i tinença d’animals.

El motiu de la majoria d’aquestes sancions són per no recollir els excrements dels gossos de la via pública i per incomplir la normativa en matèria de gossos perillosos (cal dur el gos lligat, amb morrió i amb la documentació obligatòria al dia ).

La regidora de Junts x Tordera, Nàdia Cantero apuntava els objectius de les ordenances.

tinença animals junts x tordera

Diferents partits polítics van fer aportacions a l’ordenança amb l’objectiu de millorar-la. Una ordenança que fa un pas més perquè els carrers de Tordera estiguin més nets i que la tinença d’animals a Tordera estigui més regulat. Escoltem Oriol Serra de la CUP, Xavier Pla de Més Tordera, Salvador Giralt d’En Comú Podem, Miriam Rocabruna de Ciutadans, Marta Paset d’ERC i Rafa Delgado del PSC.

tinença animals oposicio

El punt es va aprovar per unanimitat.

ÚLTIMES NOTÍCIES