IniciAppTordera aprova agrupar els crèdits ICO amb una carència de dos anys,...

Tordera aprova agrupar els crèdits ICO amb una carència de dos anys, tal com hi obligarà l’Estat

El ple municipal de Tordera va aprovar dilluns per unanimitat una proposta per agrupar els préstecs del Fons pel Finançament dels Pagaments a Proveïdors, els crèdits ICO, en una sola operació. La regidora d’Hisenda, Jenifer Jansa  ha explicat al ple que l’ajuntament ha de prendre aquesta mesura per complir amb la nova legislació que vol facilitar que els consistoris facin front al pagament de proveïdors. El punt ja es va aprovar al mes de Juny per majoria simple, però la llei d’hisendes locals obligava d’aprovar per majoria absoluta, per això es va convocar un ple extraordinari dilluns passat. Escoltem la regidora d’Hisenda, Jenifer Jansa.

credits jenifer

El regidor de la CUP, Oriol Serra va demanar deixar de cobrar els 350 euros per la repetició d’un ple que ja s’havia celebrat.

credits CUP

El regidor de Més Tordera, Xavier Pla recordava que la repetició del plenari venir obligat per l’estat espanyol.

credits mes tordera

La regidora de Ciutadans es va abstenir. El regidor d’En Comú Podem, Salvador Giralt va lamentar l’error jurídic que obligava a repetir el punt del plenari.

credits En Comu Podem

La regidora d’ERC, Marta Paset es va afegir a la queixa d’en Comú Podem.

credits ERC

El regidor del PSC, Rafa Delgado justificava aquesta situació per una qüestió formal d’una llei que no està lligada a l’operació.

credits PSC

L’alcalde de Tordera, per Junts x Tordera, Joan Carles Garcia recordava que s’havia convocat el ple extraordinari per imperatiu legal. Garcia apunta que la situació treu competències a l’àmbit local i afegeix que la llei és interpretable.

credits alcalde

Segons la regidora d’Hisenda, Jenifer Jansa amb aquesta operació aprovada es confia que el consistori es pugui posar el dia amb els proveïdors, és a dir que els pagui a 30 dies.

credits jenifer 2

Els ajuntaments no hauran d’acabar de pagar els crèdits l’any 2023 com estava previst, sinó el 2025. El punt es va aprovar amb 9 vots a favor i 7 abstencions.

ÚLTIMES NOTÍCIES