Actes d’incivisme a Tordera durant la darrera setmana


Durant els darrers dies, Tordera ha patit diferents atacs contra espais públics i privats derivats de diferents actes d’incivisme.

Per una banda, l’Ermita de Sant Ponç, monument protegit com a bé cultural d’interès local del municipi i situat molt a prop de la urbanització d’Àgora Parc, ha patit un atac a la façana. Han aparegut pintades, aparentment d’una mateixa grafia. La pintura s’ha fet servir directament contra la pedra que estructura l’exterior de la façana i, també, sobre la pintura de l’entrada principal a l’ermita.

Per altra banda, també hi ha hagut queixes pel comportament derivat de la celebració del “Halloween”, que se celebra el mateix dia que la Castanyada: el dia 31 d’octubre. Tot i que existeixen comportament més familiar com recollir caramels dels establiments o cases i disfressar-se, també m’han derivat atacs contra propietats privades a través del llançament d’ous. Així, algunes cases s’han despertat amb les façanes i balcons amb restes dels ous trencats.