IniciAppDesarticulada a Tordera una organització criminal dedicada a l'elaboració de cocaïna

Desarticulada a Tordera una organització criminal dedicada a l’elaboració de cocaïna

La Guàrdia Civil i l’Agència Tributària han desenvolupat l’operació “Blancoc” que ha permès desarticular a Tordera una organització criminal dedicada a l’elaboració de cocaïna, el desmantellament d’un laboratori de processament de substàncies estupefaents i la detenció de 10 persones per la suposada comissió dels delictes de pertinença a organització criminal i tràfic de drogues.

L’operació va començar el juliol passat quan la Guàrdia Civil va tenir coneixement sobre la possible existència d’una organització criminal dedicada al tràfic de drogues situada en diverses localitats de les províncies de Barcelona i Girona.

A partir de la intel·ligència obtinguda en la investigació duta a terme pels agents de la Guàrdia Civil i de l’Agència Tributària, es va poder saber que aquesta organització criminal elaborava cocaïna en un laboratori clandestí a Tordera.

L’organització, formada majoritàriament per persones de nacionalitat colombiana, enviava a Espanya des de Colòmbia a especialistes químics per treballar en l’elaboració de la droga.

L’organització criminal, perfectament estructurada i jerarquitzada, realitzava enviaments postals des de Colòmbia de paquets de cafè que contenien pasta base de cocaïna amagada entre els grans de cafè.

Una vegada a Espanya aquesta pasta base de cocaïna era processada i adulterada al laboratori que l’organització havia posat en funcionament per a la seva distribució i venda a Catalunya.

El 4 d’octubre es va procedir a l’explotació de l’operació en la qual es van realitzar registres domiciliaris a les localitats gironines de Palamós, Blanes, Lloret de Mar i Tordera.

Com a resultat dels registres practicats es va desmantellar el laboratori, es van detenir 10 persones de nacionalitats espanyola, colombiana, boliviana i dominicana per la presumpta comissió dels delictes de tràfic de drogues i pertinença a organització criminal i es van intervenir 2,5kg de cocaïna, 200 litres de productes químics utilitzats per al procés de fabricació de la droga i quatre vehicles, donant per desarticulada l’organització criminal.

ÚLTIMES NOTÍCIES