Roca-Rossa donarà vida al gegantó “Monjo Bernat de Roca-Rossa”


L’aplec de Roca-Rossa, del proper dia 15 d’Agost, serà el lloc de “naixement” del nou gegantó: el Monjo Bernat de Roca-Rossa. Aquest nou gegant de mesures reduïdes ha estat creat pel membre del Cercle d’Història de Tordera i artesà, Joan Surós.

 El monjo Bernat té una llarga i antiga història, de la qual s’hi ha inspirat l’artesà i el grup d’historiadors, que és documentada del 1145. Ho explica Mercè Torrelles, presidenta del Cercle d’Història de Tordera.

geganto rocarossa

Amb aquesta història, doncs, s’ha creat aquest nou personatge que acompanyarà a la història gegantera que hi ha a Tordera. Així mateix, els encarregats d’apadrinar el “Monjo Bernat de Roca-Rossa” seran els representants torderencs en l’àmbit del pubillatge: la pubilla, Judit Duran; l’hereu Pere Vendrell i l’hereuet Saül Romero i la pubilleta, Idoia Ros.