La biblioteca de Tordera dedica una selecció de recursos als 50 anys de l’arribada de l’home a la lluna


El 20 de juliol de 1969 la Missió Apollo 11 va arribar per primera vegada a la lluna. Per aquest motiu, des de la Biblioteca de Tordera us animen a fer una ullada a la selecció de recursos que han preparat per celebrar-ne el cinquantè aniversari.

50 anys després d’aquella primera petjada d’Armstrong, la Biblioteca Virtual de la diputació dedica un monogràfic a la gesta.

17 anys abans de l’arribada de l’home a la Lluna, Tintín ja l’havia trepitjat. L’any 1950 Hergé va publicar “Objectiu: la Lluna” i dos anys més tard, “Hem caminat damunt la Lluna“. El nivell de detall i documentació de l’autor belga resulta impressionant encara avui.

Però sens dubte, els relats més destacats entorn el nostre satèl·lit són “De la Terra a la Lluna” (1865) i “Al voltant de la Luna” (1870), dues obres de la literatura universal escrites per Jules Verne i publicades un segle abans.