Nova trobada de la Taula de la Tordera


L’Arxiu de Malgrat de Mar acollirà aquesta tarda una nova trobada de la Taula de la Tordera. La Taula és l’organisme impulsat pels Ajuntaments de Malgrat de Mar, Blanes, Tordera i Palafolls per crear un espai de debat per a la millora de la gestió integrada del territori deltaic, especialment vulnerable al canvi climàtic, que afecta els delicats equilibris naturals i socioeconòmics d’aquesta zona.

L’objectiu principal dels ajuntaments, altres administracions territorials, agents i entitats del territori és fomentar una planificació integrada, participada i capaç de fer front als reptes urgents d’aquest espai natural. Fruit d’aquesta inquietud, s’ha impulsat la redacció i estudi d’un Pla d’Actuació Integral de Recuperació del Delta de la Tordera, la Platja i el Delta de Malgrat de Mar, així com la Platja de S’Abanell i el Delta de Blanes.

El projecte ha d’aplegar les mesures necessàries per retornar l’equilibri a aquest espai natural, coordinant alhora les figues de planejament i protecció conjunta del Delta. Una de les responsables del projecte, Annelies Broekman parla dels reptes que té el delta.

delta

La trobada de la Taula començarà a les 17:00h amb una introducció per saber la situació actual del projecte, seguidament hi haurà els tallers “Expectatives: que volem que es treballi a la Taula i que podem fer aquest any?” i “com volem que funcioni la Taula?”. Les sessions finalitzaran a les 20:00h. El projecte va iniciar-se el juny del 2017 i es troba en una fase important del seu desenvolupament.