La primera autopista de peatge de l’estat, la C-32, compleix 50 anys


Aquesta setmana es compleixen 50 anys de la inauguració de la C-32, la primera autopista amb peatges de Catalunya i Espanya. Les entitats del Maresme critiquen que, mig segle després, continuï sent de pagament. Ahir es van reunir en assemblea una de les que ha liderat les protestes aquests últims anys, Preservem el Maresme, per preparar accions per tornar-ne a reclamar la gratuïtat. Penjar pancartes i una possible mobilització són algunes de les accions que ha anunciat la plataforma Preservem el Maresme. Escoltem el seu portaveu, Antoni Esteban.

Esteban 1                          

Fa temps que lluiten per aconseguir la gratuïtat, però s’han trobat amb promeses polítiques incomplertes. Esteban recorda que cal aplicar el Pla de Mobilitat del Maresme que reclama la gratuïtat de l’autopista i la transformació de la N-II en un passeig cívic.

Esteban 2

En teoria, l’agost del 2021 ja hauria de ser una via gratuïta, però l’allargament cap a Blanes i Lloret de Mar fa témer que es continuarà pagant. L’autopista té actualment tres peatges i el tram de Mataró a Palafolls és un dels més cars de Catalunya en relació cost/quilometratge, amb 2,35 euros.