La CUP pressiona per paralitzar les obres d’allargament de la C-32 entre Tordera i Lloret


La CUP es va sumar ahir a les accions de la plataforma Aturem la C-32 per frenar la tala d’arbres i l’avenç de les màquines pesants al paratge del Vilar -on s’estan fent els treballs de l’allargament de l’autopista C-32- entre Tordera,  Blanes,  i Lloret de Mar. D’aquesta manera, el partit va estirar més la corda en una situació que cada vegada està més tensionada.

La diputada de la CUP al Parlament de Catalunya Natàlia Sánchez es va incorporar amb el grup d’ecologistes per frenar els avanços de les màquines dels obrers. En total, un grup d’una vintena de persones va aturar les tasques dels treballadors fins que l’arribada dels Mossos d’Esquadra els va dissuadir. La diputada Natàlia Sànchez reivindica que s’aturin les obres d’allargament de l’autopista. 

CUP C-32

Els ecologistes fa dies que s’organitzen en grups per paralitzar la tala d’arbres i manifesten que les obres implicaran la futura especulació urbanística del litoral. La plataforma defensa que existeix una alternativa viable al projecte de l’autopista -el desdoblament de la N-II entre Tordera i Maçanet de la Selva, que ja es va proposar l’any 2012- i insisteixen que l’acumulació d’arbres i restes vegetals genera un elevat risc d’incendis.

Ahir també es va celebrar una vista oral en el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per abordar la resolució de les mesures cautelars que els ecologistes han requerit per frenar l’avanç de les obres fins que es resolgui el recurs en contra del projecte. La sala no va resoldre ahir la cautelar, però ho farà, presumiblement, en les pròximes hores o dies.