IniciAppS’aproven les retribucions dels polítics locals pels propers 4 anys

S’aproven les retribucions dels polítics locals pels propers 4 anys

El nou consistori de Tordera va celebrar ahir el primer ple de la legislatura, en què el govern municipal Junts x Tordera i PSC va donar compte del cartipàs municipal i es van aprovar les noves retribucions que suposen una rebaixa del 8 % dels sous dels regidors i les aportacions dels grups municipals.

L’aprovació de les retribucions contempla un total de set dedicacions exclusives i una parcial pels membres del govern de Junts x Tordera i PSC. Pel que fa a les exclusives, l’Alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia i el coordinador del govern el regidor Josep Llorens percebran 43.062 euros anuals bruts. Val a dir, que l’Alcalde, Joan Carles Garcia renunciarà properament al sou de batlle, atès que passarà a cobrar com a diputat provincial.

Els regidors/es Nàdia Cantero, Bàrbara Vergés, Rafa Delgado, Toñi Garcia i Jenifer Jansa obtindran 35.523 euros anuals bruts. Hi haurà una dedicació parcial de Pau Megias que obtindrà 17.761 euros bruts.

La resta de regidors, rebran un sou per l’assistència als plenaris i juntes informatives. En aquesta ocasió seran 349 euros bruts per assistència al ple; 349 euros bruts per assistència a la junta de govern local i 148 euros bruts per assistir a les comissions informatives generals.

També s’aproven dos càrrecs eventuals. Un càrrec de cap de premsa i protocol amb dedicació exclusiva i una retribució de 29.882 euros bruts. Un segon càrrec d’assessor de comunicació, amb dedicació parcial i una retribució de 12.700 euros bruts.

El regidor de la CUP, Oriol Serra va justificar el vot en contra atès que les retribucions dels càrrecs polítics no es corresponen amb la realitat salarial del veïns del nostre municipi. Els cupaires van proposar que la retribució dels regidors sigui de 2.600 euros bruts com a màxim, que suposarien uns 38.000 euros d’estalvi respecte a la proposta actual.

retribucions cup

El regidor de Més Tordera, Xavier Pla es va abstenir davant la contenció salarial de la proposta de retribucions.

retribucions més tordera

La regidora de Ciutadans, Miriam Rocabruna va parlar de sous excessius.

retribucionis ciutadans

El regidor d’En Comú Podem, Salvador Giralt va criticar que els sous dels regidors de govern tripliquen o quadrupliquen el salari mitjà d’un ciutadà de Tordera. Giralt va parlar d’un acord molt dolent per Tordera.

retribucions en comú

La regidora d’ERC+Gent de Tordera i Jovent Republicà, Marta Paset critica la falta de coherència del PSC, quan en anys anteriors criticaven uns salaris semblants.

retribucions erc

El regidor del PSC, Rafa Delgado parlava de la rebaixa del 8% del sou i que durant la legislatura no hi hagi cap modificació d’IPC durant 4 anys. Delgado va aprofitar per respondre a les critiques de falta de coherència que havien fet alguns partits de l’oposició

retribucions psc

L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia va recordar que aquestes retribucions estan dins els paràmetres que marquen l’associació catalana de municipis i la federació de municipis de Catalunya en ajuntaments de la categoria i nombre d’habitants del nostre. Garcia va reiterar que renunciarà al seu sou d’alcalde.

retribucions junts

Les assignacions als regidors i regidores de l’ajuntament es va aprovar amb els vots a favor de Junts x Tordera i PSC i el vot en contra del ERC, En Comú Podem, Ciutadans i CUP i l’abstenció de Més Tordera.

L’organigrama del consistori queda de la següent manera:

L’alcalde de Tordera serà Joan Carles Garcia. Josep Llorens continuarà com a coordinador del govern i comunicació. A partir d’aquí es creen quatre grans àrees: Àrea de règim interior encapçalada per Rafa Delgado que serà primer tinent d’alcalde; Àrea de Territori i Sostenibilitat encapçalada per Nàdia Cantero; Àrea d’atenció social i promoció econòmica de la mà de Toñi Garcia i Àrea de Serveis Personals dirigida per Bàrbara Vergés.

Els tres regidors dels PSC s’encarregaran de les següents regidories: Rafa Delgado serà el titular de Seguretat i Protecció Civil, Recursos Humans, Via pública, Mobilitat i Transports i Ocupació i Formació; Toñi Garcia portarà serveis socials, habitatge i pobresa energètica i la nova regidoria de gent gran. Finalment la regidora Jenifer Jansa serà la titular d’Hisenda, Contractació i Transparència.  Per la seva banda, els regidors de Junts x Tordera tindran aquestes regidories: Josep Llorens continua a Cultura, i afegeix Urbanisme, Pagesia, Participació Ciutadana i Atenció al Ciutadà; Nadia Cantero Medi Ambient, Sanitat, promoció econòmica i Turisme; Pau Megias Ensenyament, Esports, festes, tecnologies de la informació i comunicació. Finalment,  Bàrbara Vergés agafarà obres i serveis, civisme i joventut.

ÚLTIMES NOTÍCIES