Risc extrem de foc al bosc. L’Ajuntament demana col·laboració ciutadana en cas de veure fum o foc i trucar al 112


Fa dies ja ha començat la campanya de vigilància als boscos per la prevenció d’incendis forestals. La Diputació de Barcelona ha contractat un equip de 300 persones durant la campanya d’estiu per dissuadir i prevenir els incendis forestals. Ho fa en col·laboració de 124 agrupacions de defensa forestal (ADF). El Pla estarà en actiu fins al 30 d’agost i s’hi destina un pressupost de 2 milions 300 mil euros. Es podria allargar la campanya en cas que es donin condicions meteorològiques de sequera extrema i sense previsions de pluja per finals d’agost.

També els ADF’s de la comarca fa dies que estan molt atents a la situació de gran perill que viuen els boscos. El regidor de Seguretat i Protecció Civil, Rafa Delgado demana a tota la població a que «faci de vigilant al bosc i en cas de detectar qualsevol indici de foc o fum, cal avisar sempre al 112.

rafa prevenció

El departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha pujat a nivell 2 el Pla Alfa a Tordera. Al Montnegre hi ha punts de guaita al Turó Gros del Miralles, al Turó Gros de Montnegre i al Turó del Fangar a Arenys de Munt.