La CUP exigeix l’aturada de les obres de la C-32 entre Tordera i Lloret per retirar els arbres talats


La diputada de la CUP Natàlia Sánchez ha reclamat a la Generalitat que ordeni la paralització de les obres d’ampliació de la carretera C-32 al seu pas per Tordera-Blanes i Lloret per tal de retirar els arbres talats que han generat els treballs que s’estan fent a la via. “Estan creant un polvorí. Fa més de deu dies que hi ha restes de tala de boscos”, ha advertit al ple del Parlament, on ha recordat l’onada de calor que viu el país i el risc d’incendis com el que crema entre la Ribera d’Ebre i el Segrià.

C-32 Sànchez

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, li ha respost que si no s’han pogut retirar els arbres ha estat per les “protestes” de grups ecologistes.

C-32 Calvet

Aturem la C-32 va començar a denunciar “del dany irreparable” de la construcció de l’autopista el 2015. La plataforma recorda que si l’obra tira endavant acabarà suposant “la destrucció” d’unes 60 hectàrees de bosc amb un gran nombre de rieres. Actualment el cas està als jutjats i pendent de saber si s’admet l’últim recurs interposat per l’entitat SOS Costa Brava, que engloba diverses associacions ecologistes gironines, entre les quals Aturem la C-32.