Onada de calor contundent a partir del dia de Sant Joan


Els dos grans models del temps, mapes del Centre Europeu de Predicció i Model Americà, es posen d’acord que s’acostarà una massa d’aire africana el dia de Sant Joan, dilluns 24, i ens acompanyarà com a mínim fins al 27, aproximadament. Falten dies i caldrà confirmar-ho, però per la intensitat de la penetració càlida i la seva persistència damunt de Catalunya es podrà qualificar d’onada de calor.

Meteocat ja ha emès un preavís per calor extrema a partir de dimarts, 25 de juny, amb valors que poden tocar i fins i tot superar els valors que hi ha al mapa. Una calor sufocant que pot afectar tot el país i durar dies i dies.

El resultat seran, probablement, moltes màximes entre els 35 i 40 graus la setmana vinent. Fins i tot, els observatoris tradicionalment més càlids, podrien superar els 40 graus. Algunes mínimes podrien superar els 25 graus.