IniciAppComença l’aplicació de la nova llei hipotecària

Comença l’aplicació de la nova llei hipotecària

A partir d’aquesta setmana, les hipoteques que se signin  ja han de complir la nova llei hipotecària . A partir d’ara serà més complicat desnonar una família de casa seva per impagament, els notaris també hauran de fer el paper d’assessors i els bancs ja no podran afegir segons quina condició per concedir una hipoteca. La nova llei deixa clar que els bancs han de pagar gairebé totes les despeses de contractació de la hipoteca. Això és la factura de gestoria, de notaria i de registre. També l’Impost d’actes jurídics documentats, que és la despesa més gran.

El client només haurà de pagar el cost de taxació, que està al voltant dels 200-300 euros segons el pis, i el cost de les còpies notarials. I els bancs no podran obligar els clients a contractar cap assegurança. Ho explica Josep Lladós, professor d’Economia de la UOC.

llei hipoteques

A partir d’ara, per signar una hipoteca caldrà anar dues vegades al notari. Primer per informar-se i, al cap de deu dies, per signar. Els bancs no podran desnonar fins que hi hagi com a mínim un any d’impagaments (i no tres mesos com fins ara) o el deute pugi almenys al 3% del capital prestat.

 

ÚLTIMES NOTÍCIES