IniciAppSAP-FEPOL denuncia l'absència de Mossos aquest cap de setmana a Pineda de...

SAP-FEPOL denuncia l’absència de Mossos aquest cap de setmana a Pineda de Mar i que això va afectar a municipis com Tordera

El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ha denunciat aquest dijous que entre les nou del matí i les quatre de la tarda del passat cap de setmana no hi va haver cap dotació dels Mossos d’Esquadra patrullant a la Comissaria de Districte de Pineda de Mar (Barcelona).

En un comunicat, el sindicat ha criticat la falta d’efectius que, al seu parer, pateix el cos de la policia catalana i ha asseverat que el cas de Pineda és un exemple paradigmàtic d’aquesta situació “sota mínims”.

Segons han explicat, cap de les localitats costaneres veïnes de Calella de Mar, Santa Susanna, Malgrat, Tordera o Palafolls van disposar de patrulles als carrers, de manera que les denúncies i incidències recollides mitjançant el telèfon 112 es van haver de derivar a les policies locals.

No obstant això, el sindicat ha asseverat que els cossos locals estaven igualment “saturats” i tampoc van tenir capacitat per brindar “una màxima resposta” a la ciutadania. A aquesta situació cal afegir, ha assegurat SAP-FEPOL, que els agents de Pineda “s’han hagut de fer càrrec de tres MENA que des del dia 10 de juny dormen a les seves instal·lacions”.

Per aquests motius, ha llançat “un crit d’auxili a tota la classe política” per posar fi a la “caiguda lliure” en què es troba -diuen- el sistema de seguretat pública de Catalunya.

ÚLTIMES NOTÍCIES