IniciAppEls partits polítics torderencs negocien amb discreció i sense desvetllar cap moviment

Els partits polítics torderencs negocien amb discreció i sense desvetllar cap moviment

Discreció i no fer gaire soroll. Aquesta és la tònica de les primeres negociacions entre partits polítics locals per formar govern a l’Ajuntament. A diferència d’altres pobles, a Tordera els polítics mesuren molt les paraules i ningú vol desvetllar cap moviment. 

Junts x Tordera va anunciar que parlaria amb tothom i així ho està fent.

ERC-Gent de Tordera-Jovent Republicà  asseguren que han parlat amb tots els grups amb els quals van dir que seurien a parlar. Els republicans demanen tranquil·litat i paciència, amb l’objectiu de conformar govern estable.

El PSC, és l’eix o la clau de les negociacions, els seus 3 regidors poden donar l’alcaldia a Junts o ERC. Els socialistes ens expliquen que estan en converses amb tothom, però que de moment  no hi ha res concret.

En Comú Podem centren les seves negociacions amb els partits d’esquerres i aquest és el seu objectiu formar un govern amb ERC-Gent Tordera, PSC o CUP.

Més Tordera també està immersa en negociacions i declina donar detalls sobre aquestes.

La CUP diu que es donen les condicions necessàries per conformar un govern que es posicioni decididament en la defensa dels drets de la ciutadania, en pro de la transformació i la cohesió social, la transparència i l’ètica en el govern.

Finalment, Ciutadans va anunciar que no entrarien en negociacions amb cap partit independentista o populista i que durant el 4 anys estaran a l’oposició.

Els partits polítics tenen una data límit per negociar. El dissabte, 15 de Juny se celebrarà el ple de constitució. En aquella sessió, els regidors escollits prendran possessió del càrrec i en una única votació escolliran el futur alcalde o alcaldessa. Ho serà qui obtingui majoria absoluta. En cas que no l’assoleixi ningú, serà proclamat batlle el cap de la llista més votada.

ÚLTIMES NOTÍCIES