IniciAppEl nou ajuntament de Tordera es constituirà el 15 de juny i...

El nou ajuntament de Tordera es constituirà el 15 de juny i tindrà 9 regidors nous i altres 8 amb experiència municipal

El futur consistori torderenc tindrà 9 cares noves de regidors que fins ara mai havien tingut responsabilitats municipals. Els 8 restants s’han assegut a la sala de plens en aquest darrer mandat, i ja coneixen la dinàmica política municipal.

Dels 5 regidors que les eleccions li han atorgat a Junts x Tordera, tres han format part del Govern Municipal en funcions. Joan Carles Garcia, alcalde en funcions, Josep Llorens i Bàrbara Vergés. Entraran de nou Nadia Cantero i Pau Megias.

Esquerra Republicana de Catalunya + Gent de Tordera que suma 5 regidors tindrà una clara renovació a l’ajuntament. Només continua Jordi Romaguera i s’incorporaran al consistori la cap de llista, Marta Paset, Maria Cinta Alcàcer, Jesús Saltó i Natàlia Pérez.

A l’equip del Partit dels Socialistes de Catalunya  repeteix Rafa Delgado i Toñi Garcia. S’ incorpora Jenifer Sansa per completar els tres regidors escollits en les passades municipals.

La Candidatura En Comú Podem, perd un regidor i l’únic representant continuarà sent Salvador Giralt.

En aquest període 2019-2023 s’incorporen 3 noves candidatures a l’Ajuntament de Tordera. Ciutadans entra al consistori amb la presència de Míriam Rocabruna. La llista independent Més Tordera també va aconseguir representació, però el seu cap de llista, Xavier Pla ja té experiència en el consistori a les files d’ERC. Finalment, la CUP tindrà com a representant el jove Oriol Serra.

Ara s’inicia un període de tres setmanes en què les diferents formacions que han obtingut representació, que passen de cinc a set, hauran de negociar possibles pactes de govern. Dilluns passat en declaracions a Ràdio Tordera es descartava l’opció d’un pacte sobiranista entre Junts x Tordera i ERC.

Aquestes dues formacions majoritàries (amb 5 regidors cadascuna) tenen diverses opcions de pacte i totes passen pel PSC.

La decisió definitiva la sabrem el 15 de juny, que se celebrarà el ple de constitució. En aquella sessió, els regidors escollits prendran possessió del càrrec i en una única votació escolliran el futur alcalde o alcaldessa. Ho serà qui obtingui majoria absoluta. En cas que no l’assoleixi ningú, serà proclamat batlle el cap de la llista més votada.

Fins al 15 de juny, l’alcalde Joan Carles Garcia i la resta de l’equip de govern estan en funcions.

ÚLTIMES NOTÍCIES