Junts x Cat perd la Diputació de Barcelona en favor del PSC o ERC


El PSC i ERC han empatat amb 16 representants cada un a la Diputació de Barcelona, la presidència de la qual ostentava JuntsxCat, que ha quedat en tercer lloc amb set diputats, la meitat dels que tenia fins ara. Els socialistes han guanyat quatre representants respecte als obtinguts en les eleccions municipals del 2015 i els republicans n’han guanyat cinc. En total, la Diputació té 51 diputats. Fins ara la presidia Marc Castells, alcalde de JxCat a Igualada. L’ Alcalde de Tordera en funcions, Joan Carles Garcia, també de JxCat, ha exercit fins ara de portaveu del grup i responsabilitats en Hisenda, Recursos Humans, Processos i Societat de la Informació.

En quarta posició continua En Comú Guanyem, tot i que perd dos diputats i es queda amb cinc. Per darrere queden Ciutadans amb quatre (en suma un), i el PP que queda amb dos (un menys). La CUP, que tenia tres representants, queda fora de la Diputació. En canvi, entra amb un representant Tot per Terrassa.

La Diputació de Barcelona té 51 diputats, que també són regidors o alcaldes dels seus respectius municipis. La composició d’aquest organisme la determinen els resultats de les eleccions municipals. El govern de l’organisme es constituirà una vegada s’hagin constituït els ajuntaments. El president haurà d’obtenir majoria absoluta en primera votació o majoria simple en la segona.