Comencen les negociacions per formar govern a Tordera. Junts x Tordera i ERC mostren les seves diferències per arribar a un acord sobiranista i deixen la governabilitat molt oberta


Les eleccions municipals a Tordera deixen un escenari obert a negociacions i pactes per formar un govern estable al municipi. Diumenge Junts per Tordera va perdre 2 regidors i es va quedar amb 5, ERC i Gent de Tordera es situa com a segona força al municipi sumant 5 representants, PSC serà la tercera força amb 3 regidors, En Comú Podem baixa a 1 representant i Ciutadans, Més Tordera i CUP aconsegueixen 1 regidor. A partir d’ ara, és l’ hora de fer política i que els partits comencin a negociar per constituir el pròxim 15 de juny el nou ajuntament de Tordera 2019-2023. En la tertúlia de balanç de resultats que va emetre ahir Ràdio Tordera, tots els candidats  van expressar la voluntat de negociació per buscar el millor govern per Tordera. Malgrat Això, ERC i En Comú Podem van assegurar que el PSC tindria la clau per constituir govern i els comuns descarten negociar amb Junts x Tordera. Escoltem Joan Carles Garcia (Junts x Tordera) Marta Paset (ERC-Gent Tordera) Rafa Delgado (PSC) Salvador Giralt (En Comú Podem) Xavier Pla (+Tordera) Marc Francesc Camps (CUP)  i Juanje Martin (MVxT)

balanc resultats 1

Els candidats defensen un govern estable i que les forces que pactin tinguin programes electorals amb punts en comú.  El representants polítics defensen que la negociació ha de ser ràpida i que tots els partits han de cedir per arribar a acords. La tertúlia va evidenciar que ERC i En Comú Podem aposten per un pacte progressista amb el PSC. En aquest sentit, davant la pregunta del moderador a la candidata republicana Marta Paset i el candidat de Junts x Tordera, Joan Carles Garcia sobre l’opció de pacte entre les dues forces sobiranistes, aquesta està pràcticament descartada, sobretot per part d’ERC.

balanc resultats 2

Malgrat la participació va pujar en més de cinc punts, tots els candidats van coincidir a dir, que preveien una participació més alta i que és necessari que la ciutadania sigui més activa en els processos electorals. Tot i ser convidats per aquesta emissora, cap representants de Ciutadans i Partit Popular va assistir a la tertúlia de balanç de resultats que podeu escoltar a la carta a www.radiotordera.cat