IniciAppJunts per Catalunya s'emporten el lideratge de les eleccions europees a Tordera

Junts per Catalunya s’emporten el lideratge de les eleccions europees a Tordera

Junts per Catalunya-Junts, ERC-Ara Repúbliques i partís socialista de Catalunya són les tres forces que han dominat les eleccions europees a Tordera. Les dues primeres formacions amb resultats molt igualats. Junts per Catalunya amb un 28.43% dels vots, 30 punts menys que les eleccions del 2014, i ERC-Ara Repúbliques s’imposa amb un 24.45% dels vots. Partit Socialista es queda en tercera posició amb un 19,53% i el segueixen amb molta menys força Ciutadans, CeC-Podemos, el Partit Popular i Vox.

La pujada de participació ha estat la tònica general d’aquestes eleccions. Tordera ha passat de tenir un 41% de participació en un 54%. Un augment de participació pràcticament igual al que ha tingut Catalunya. En l’àmbit català el clar guanyador de les europees ha estat Junts per Catalunya seguit, frec a frec, pel PSC i Esquerra. I el PSOE ha estat la primera força a Espanya.

Els resultats de les eleccions al Parlament Europeu acaben amb el bipartidisme dels populars i dels socialistes. Perden la seva hegemonia. Ja no tenen majoria absoluta i hauran de pactar amb altres grups. Hi ha un avanç important dels verds i dels liberals, mentre que els grups de l’extrema dreta pugen, però menys del que havien pronosticat.

ÚLTIMES NOTÍCIES