IniciAppL’educació, el medi ambient i les polítiques socials centren el debat de...

L’educació, el medi ambient i les polítiques socials centren el debat de Ràdio Tordera

El debat entre els caps de llista per les eleccions municipals va ser el centre d’atenció d’aquest passat divendres 17 de Maig. El debat es va estructurar en tres blocs dividits en aspectes concrets de la política municipal.  El primer bloc va estar dedicat a Urbanisme, Medi Ambient i Seguretat, el segon a Promoció Econòmica, Hisenda i Benestar Social i el tercer dedicat a Cultura, Festes, Ensenyament, Participació Ciutadana, Joventut i Esports. Per acabar, i com s’ha fet durant els anys anteriors, el debat es va obrir  l’audiència. Línies telefòniques i el canal de WhatsApp va rebre gairebé una vintena de preguntes pels candidats. En el debat hi van participar Joan Carles Garcia (Junts per Tordera), Marta Paset (ERC+Gent de Tordera), Rafa Delgado (PSC), Salvador Giralt (En Comú Podem Tordera) i el bloc dels nous partits amb Juanje Martin (Moviment Veïnal x Tordera), Oriol Serra (CUP) i Xavier Pla (+Tordera). Les candidatures del PP i Ciutadans, que hi estaven convidades, van decidir no assistir-hi.

El programa es va allargar gairebé tres hores i mitja. Durant les conclusions, el número 1 de +Tordera, Xavier Pla, destacava el deure d’acompanyar l’educació pel futur dels joves entre altres temes com la participació ciutadana o la implementació de tecnologia a la població. Defensava la seva candidatura com un equip independent al servei del poble.

xavier pla minut or

Oriol Serra, cap de llista de la CUP, explicava que “si no fem la política, ens la fan en contra”. Així mateix, defensava la cultura com a centre de l’estratègia del desenvolupament local i per l’educació, la qual també afegia que ha de ser inclusiva. Així, demanava l’atreviment per confiar en aquesta nova candidatura.

oriol serra minut or

Per altra banda, el també nou candidat, Juanje Martín destacava que Moviment Veïnal x Tordera és “una candidatura 100% municipal”. A més, defensava una llar d’infants pública. Finalment, es referia als votants: “un minut per votar son 4 anys de polítiques municipals”.

juanje martin minut or

Salvador Giralt, des d’En Comú Podem Tordera, valora positivament l’experiència del seu equip durant aquests 4 anys. Així mateix, va donar importància a la lluita contra l’atur i la segregació escolar. També, defensar l’excés a un habitatge digne per a tothom. Tot per, segons explica, posicionar-se al capdavant d’una nova coalició de govern per aportar nous canvis.

salvador giralt minut or

Per part del PSC, Rafa Delgado recordava els 4 anys de les seves polítiques a Tordera amb projectes executats com els pressupostos participats o els programes de formació al servei local d’ocupació. Defensava el treball i la voluntat de diàleg del seu partit durant aquesta legislatura i l’objectiu de crear nous llocs de treball en un poble segur i net, que sigui gestionat per “un ajuntament participatiu i eficient”.

rafa delgado minut or

La nova cap de llista d’ERC, Marta Paset, destacava la necessitat de “despertar el poble”, explicant que les seves propostes van encaminades a dinamitzar Tordera. Propostes, segons va dir, que estan incloses en un programa que “aporta solucions als ciutadans” basant-se en el respecte, l’educació, la igualtat d’oportunitats i de valors republicans.

marta paset minut or

Joan Carles Garcia, amb la candidatura de Junts per Tordera, destacava el seu equip: renovat, jove, amb ganes de treballar i propostes innovadores. Explicava que és una equip que ja “està despert” i que té coneixement sobre el municipi. Afegeix, a més, la  capacitat “de reiniciar Tordera sense eslògans publicitaris” i la importància de la capacitat de diàleg i la concòrdia.

joan carles minut or

El debat electoral es pot recuperar a la pàgina web de la ràdio www.radiotordera.cat

ÚLTIMES NOTÍCIES